Friday, November 5, 2010

y i can't just simply hate u?!

yup, that's the title... frustla skrg ni... that person is like i never known before... totally change... ckp pun da krg, tu pun mcm xde mood je... mcm kite plak yg lbey2, tp org tu xde feedback pun.. maybe die da start bosan kot.. or maybe byk sgt maksiat hati aku ni.. ingt blik ade satu time tu, aku ckp aku benci kt die, pastu die ckp tu sbb syaitanla yg byk bisik2 kt hati tu... itu die kata maksiat hati.. so, bile aku ade cm rase nk benci kt die, aku ingt blik ape yg die ckp.. tp, kalo die da benci kt aku, ade x die ingt ape yg die ckp tu rase2?? x taula.. tp skrg ni cm rase frust sgt2..

Friday, August 6, 2010

tenkiu my student...hihi

about the title, this week 4 students treat me with ice-cream...thanx girls... seronot gakla, blik je kt bilik guru, ade eskrem atas meja... 1st day (ari rabu) ade 2 eskrem atas meja, khamis ade satu and td (jumaat) ade satu lg.. da ckp da kt diorg x yah beli, diorg insist gak nk blanje... so, amek jela da org blanje... tp one day, insya Allah nk blanje diorg plak nnt...pastu, minggu ni bz skit, asik ulang-alik g kota damansara anta brg skit2... nk pindah umah sane blik... finally umah da siap da...kene kemas lg sekali.. skrg ni tgh bertungkus-lumus nk lipat melipat kain yg tinggi cm gunung tahan ni... teringat plak kt lirik dikir dulu2, "luas tasik chini, tingginya gunung tahan, x same lg cinta pada negara..." cmtula lbey kurang...hihi... da lame x join dikir... windu plak...

hmmm...  esk skolah plak..nk bwt skolah ganti time deepavali... xde perasaan nk g skolah esk...huhu...
tulun2...

Monday, May 31, 2010

apepejela...

salam.. hi... kali ni tjuk apepejela... x tau nk tulis pe sbnrnye, tp nk tulis gak.... aritu (khamis) dapat cuti ganti hasil budi bicara PK... so, enjoyla dapat cuti 4 ari, sbb ari jumaat tu plak cuti ari wesak...huhu... tp, nk kte dpt rehat tu xdela rehat mne pun, byk g meronggeng gakla...hihi... ari khamis, g keluar amek fahmi je, ari jumaat g the curve... konon nk amek brg dr org, but x jd plak dtg sbab hujan... xpela, sbb nani dgn daania pun ade gak so bleyla g melencong sikijap...hihi... tp, budak kenit tu ligat bkn maen, ssh plak nk handle ari tu.... org nk jln, dia suh nk dukung plak... pastu, lari2 jauh kire cam menonong jer... geram sgt die asik cmtu je, kitorg pun sorokla kt blkg tiang even tiang tu dkat je dgn die... pastu plak die, pndg blkg, tgk kitorg da xde... hihi... menangis x ingt time tu...hihi... tula bwt lg cmtu... pnat kowt nk g kjar2 die... then, kitorg singgah kt kedai manisan..(hihi ayat xley blah)... daania bley plak nk jerit2 kt kedai tu... saba jela... 

Friday, May 28, 2010

Wanita cantik bawak penyakit.. btol ke?

(dipetik dari: Metro, Rabu 5 mei 2010)

London :
Menemui wanita cantik adalah tidak baik untuk kesihatan anda

Menurut kajian saintis Universiti Velencia, dengan hanya lima minit bersama seorang wanita jelita boleh meningkatkan paras kortisol, hormon stres tubuh.

Kesan itu meningkat dikalangan lelaki yang percaya wanita berkenaan bukan setaraf mereka.

Kortisol dihasilkan oleh tubuh dibawah tekanan fizikal dan psikologi dan dikaitkan dengan penyakit jantung.

Penyelidik menguji 84 pelajar lelaki dengan meminta setiap seorang dariada mereka duduk di dalam bilik dan menyelesaikan teka teki sudoku.

Dua orang asing, seorang lelaki dan seorang wanita juga berada dibilik yang sama.

Apabila wanita berkenaan meninggalkan bilik dan responden hanya tinggal bersama lelaki asing itu, tahp tekanan tidak meningkat.

Bagaimanapun bila responden berduaan dengan wanita asing itu, tahap kortisol mereka meningkat.

Penyelidik merumuskan : “Dalam kajian ini, kami mengangap, bagi kebanyakan lelaki, kehadiran wanita jelita mungkin mencetuskan persepsi bahawa terdapat peluang untuk berkenalan.

“Walaupun sebahagian lelaki munkin mengelak menemui wanita jelita kerana beranggapan mereka tidak setaraf, mejoriti akan berasa bimbang serentak dengan tindak balas hormon.

“Kajian ini menunjukan paras kortisol lelaki meningkat selepas pendedahan sosial lima minit bersama wanita muda jelita.

Kortisol boleh memberi kesan positif jika dosnya kecil. “Tetapi jika parasnya meningkat begitu tinggi, ia boleh memburukan kesihatan seperti menyebabkan sakit jantung, kencing manis, darah tinggi dan MATI PUCUK. – Agensi

Thursday, May 27, 2010

happy...

this entry nk cite about citrawarna aritu... part yg plg best time diorg bwt dikir barat ramai2 tu... terubat gak windu kt dikir barat...huhu... untuk program diorg menari x smpi 1/2 jam ni je, need a lot of practice... almost sebulan kot diorg practice time skolah and 3 hari g kt PWTC bg pak ngah tgk and lg 1 hari for full dress rehearsal... so, kitorg cikgu pengiring ni, kenela ikut mereka semua g practice yg kt PWTC tu 3 hari dr pg smpi kul 6 lbey... mmgla mcm xde bwt pape, but yg tension tu kalo kene alih beg diorg ni... kjap g dpan, kjap g blkg.... beg tu plak bkn skit, byk... patah pinggang gakla... nasib baik kitorg bwt polisi xnk jge harta benda diorg, kalo x lg masak... ingt locker bergerak ke.... after all, luckily nothing serious happen sepjg mggu tu, just a few prob yg dpt kitorg solve termasuklah jd detective conan (ye cik anis, anda sungguh berjaya skali!!!), dgn adenye 'cikgu disiplin x rasmi' iaitu cik nabeelah (cmne nk eja nme ko ni ek cik bee??) disiplin bdk2 ni sume terkawal... congrats! aq plak, jd pemantau x rasmi je bwt this and that mcm make up and siapkan dressing diorg tu... kla, ni ade serba sedikit gmbr time citrawarna tu...ENJOY!!!!







ni time diorg practice kt Dewan Tun Razak, PWTC...

                      




ni time rehearsal hari jumaat.....
                                 




ni plak cikgu-cikgi yg turut serta at that day....

happysad....

hmm... ari ni cuti, x kje... dpt cuti ganti after bertungkus-lumus bwk student g practice citrawarna 2010 ari tu.... reallly tired after 3 days at PWTC until 6.30pm and 2 days at Dataran Merdeka until midnight... phew!!! super penat... luckily, diz week all students da start exam except peralihan... x gune tenaga byk sgtla... tp, yg x syoknya plak, dtg sakit perut ...huhu... adela 1 2 kelas yg kene zass dgn aq ni... time2 cmni mulela da start jd sensitip skit... tu yg tulis tjuk entry ni happysad... happy ade, sad pun ade... tgh duk sorg2 ni, terpikir plak satu persoalan iaitu: bolehkah seseorang itu dipercayai dengan sepenuhnya? bak kate org jawa, can we trust somebody with all our heart? x kesahla laki ke, perempuan ke, knal kt tepi jalan ke or even through internet?(tp ade org kte, ssh nk percaya org kalo knal melalui internet :-? )... kire kite da knal org tu dlm tempoh yg agak lame then kite percaya 100% kt org tu... so, konklusinya, just nk tau pendapat sesapa yg bce blog ni what is ur opinion about this... yg bce tu, kene ltak opinion jgk... x kire siapalah anda... ok? nnt next entry, kalo rajin cite pasal bnd lain plak... k?